اصطلاحی است که برای تعریف ساختار و معماری یک مدار مجتمع مربوط به یک قطعه از رایانه (مانند مادربرد مودم کارت گرافیک و ...) به کار میرود. چیپ یک مادربرد با چیپ ست یک مودم متفاوت است و برای سازگای ( match شدن) آنها با یکدیگر باید از خصوصیات هر یک از قطعات مطلع گردید.
در اینجا تمرکز ما بیشتر بر روی چیپ ست اصلی یک رایانه که متعلق به مادربرد است میباشد.چیپ ست به صورت کاملا دقیقی به CPUمتصل میشود و نقش کنترل باسهای آن را برعهده دارد. بدون حضور چیپست Ram و باسهای ورودی / خروجی نمیتوانند عمل خاصی با CPU انجام دهند. بنابراین چیپ-ست از اجزاری مرکزی یک مادربرد است. چیپستهایی که وارد بازار میشوند باید سرعتی بالاتر از سرعت معمول بر روی باسهای مختلف داشته باشند و قادر به حمایت از رمها و باسهای جدید باشند.
از طرق دیگر از Chipset میتوان به عنوان قلب یک رایانه نام برد و مسئولیت کنترل و تعیین سرعت نوع پردازنده حاظه و اسلاتهای به کار بردن شده را بر عهده آن دانست.
آیسی فرمان Super I/O Controller یکی از تراشه های موجود برروی برد اصلی است که نظارت بر قسمتهای مختلف یک رایانه ( مانند: سیدی درایو / فلاپی درایو/ صفحه کلید / ماوس/ و پورتهایی سریال و موازی ) از مهمترین وظایف آن است.
Chipset میتواند نوع حافظه سرعت پردازنده و نوع تجهیزات جانبی همانند کارت صدا و کارت گرافیک که توسط مادربرد پشتیبانی میگردند را مشخص نماید. همچنین چیپ ست تعیین میکند که اجزاری مختلف یک رایانه چگونه و با چه سرعتی کار میکند؟ هیچ چیپ ستی وجود ندارد که قادر باشد از تمامی اجزای رایانهها با قابلیتهای گوناگون حمایت نماید. بنابراین پیش از تهیه رایتاه ابتدا باید چیپ ست آن را مورد بررسی قرارداد تا مشخص شود که آیا ایت چیپست قادر به فراهم نمودن تمامی امکانات مورد نظر ما هست یا خیر
کلمات کلیدی: